Mango it is!

Mango it is!

Eiken is sinds mensenheugenis de meeste bekende houtsoort om meubels van te maken. Eiken leent zich prima voor kasten, tafel, stoelen en bedden. Met eikenhout kun je werkelijk waar alle kanten op.

Tegenwoordig is daar een mooie andere houtsoort voor die meer warmte uitstraalt dan eiken. Dit is mango hout.

 

Wat is mango hout?

Meubels uit mangohout zijn in Nederland nog relatief nieuw, maar dit wordt in veel andere landen al veel langer gebruikt. Het lichte en heldere uiterlijk van het hout past perfect bij de massiefhouttrend. Door de unieke draad van het hout heeft ieder meubelstuk uit mangohout een bijzondere uitstraling. Meubels uit mangohout zijn zeer duurzaam en milieuvriendelijk.

 

Afkomst

Dit hout is afkomstig van de mango fruitboom (Mangifera). Deze zijn te vinden in Zuidoost-Azië, zowel in het wild als op grote plantages voor de vruchten. Zoals vele fruitbomen hebben mango bomen een optimale vruchtdragende levensduur.

Het gevolg hiervan is dat deze bomen continu aangeplant worden en zodra de vruchtproductie minder wordt, worden de bomen op de plantages gekapt. Hierdoor wordt het hout als zeer milieuvriendelijk beschouwd.

 

Kenmerken

Het kan niet vergeleken worden qua structuur met andere houtsoorten zoals eiken, teak of grenen en ieder meubelstuk is uniek. Het heeft een fijne nerf met prachtige warme vlam tekeningen in diverse kleurschakeringen.

Het kernhout is licht tot donker goudbruin waar ook gele en roze strepen doorheen kunnen lopen. Het is een relatief harden toch betaalbare houtsoort en daardoor ideaal voor gebruik in meubelen.

 

Klik hier om alle mango meubelen te bekijken!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »